Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

BECCLE-seminar om konkurransepolitikk og innovasjon

February 3, 2016, 12:15 - 14:00

BECCLE har gleden av å kunne invitere til et seminar om konkurransepolitikk og innovasjon med Christian Riis.

Innledere:
Christian Riis
Professor, Institutt for samfunnsøkonomi, Handelshøgskolen BI

Tid og dato: kl 12.15 – 14.00, onsdag 3. februar
Sted: Auditorium 2, Juridisk fakultet, Magnus Lagabøtes plass 1.

Seminaret vil strømmes direkte her…

Seminaret er gratis og åpent for publikum. Besøkende bes benytte hovedinnganen til det juridiske fakultet fra Magnus Lagabøtes plass 1.

Om tema:
Forholdet mellom konkurranse og innovasjon er komplekst. Effektivitet fordrer at de som bærer innovasjonskostnaden realiserer avkastningen, noe som i et marked betinger markedsmaktutøvelse. Det leder til en utfordring i konkurransepolitikken, hvordan identifisere hvorvidt markedsmaktutøvelse er utilbørlig eller om den gjenspeiler avkastningen av innovativ innsats – i hvilket tilfelle inngrep svekker dynamikken.

I foredraget gir jeg en oversikt over noen sentrale bidrag fra litteraturen, med særlig henblikk på vurdereringen av dominerende stilling, relatert til Konkurranselovens paragraf 11. Jeg vil også presentere noen resultater fra et forskningsprosjekt ved BI finansiert av Konkurransetilsynet. Mer konkret ser jeg her på betydningen av «innovasjonsstørrelse», dvs forskjellen mellom store gjennombrudd («drastiske innovasjoner») og betydningen av mindre forbedringer, «de små skritt». For konkurransepolitikk og utforming av intellektuelle eiendomsrettigheter reiser dette noen nye interessante politikkutfordringer.

Details

Date:
February 3, 2016
Time:
12:15 - 14:00
Event Category:
Event Tags:
,

Venue

Auditorium 1, Det juridiske fakultet, UiB
Magnus Lagabøtes plass 1
Bergen, 5015 Norway
+ Google Map